היכרות עם מאפיינים שונים של מחלת הסכרת אמורה לעזור לנו לזהות שאנחנו נמצאים בקבוצת סיכון. במאמר הבא נסביר מה ההבדל בין סוגי המחלות, כיצד יודעים שכדאי להתחיל טיפול ומהן האפשרויות הקיימות להחלמה והתמודדות
סכרת היא מחלה נפוצה שמוגדרת כמחלה מטבולית ומתאפיינת בריכוז גבוה של גלוקוז בדם. בגלל קצב צריכת הסוכר בעידן המודרני, סכרת היא אחת המחלות השכיחות ביותר בעולם המערבי. עם זאת, יש סוגים שונים של סכרת וכדאי להכיר את הסימנים המקדימים על מנת להיעזר בהם כדי לזהות שאנחנו נמצאים בקבוצת הסיכון.
כך תדעו שאתם בסיכון
הסוגים העיקריים של סכרת הם סכרת מסוג 1, סכרת מסוג 2, סכרת הריונית וסכרת מסיבות אחרות, כמו לדוגמא על רקע פגם תורשתי בתהליך הייצור של האינסולין. ברוב המקרים, נשים בהריון יידעו שהן חולות בסכרת תוך כדי המעקב המבוצע בקופת החולים. אצל אנשים עם פגם תורשתי, ניתן לזהות את מחלת הסכרת ואת המאפיינים שלה עוד בילדות.
מבחינת קבוצת סיכון, בעלי משקל עודף וגברים ונשים עם קצב חילוף חומרים איטי חייבים לשנות את התפריט. מעבר לכך, גורמי הסיכון השכיחים באוכלוסייה כוללים גם תורשה, גורמים סביבתיים כמו חשיפה לחיידקים, מחלות אוטואימוניות ומחסור בוויטמין D.
אהבתם את הכתבה? >> katcho.co.il