חדר נקי הוא מונח מאוד כולל ויש צורך לפשטו. החדר הנקי משמש כעזרה חשובה מאוד לעולם הרפואה, המזון, החלל, האופטיקה ועוד. ישנם שלבים להקמת החדר הנקי, וחשוב להכיר בהם לפני שבכלל מתחילים. החדר הנקי הוא אחד מן הפתרונות הכי יעילים שיש כיום מבחינת חקירות ובדיקות חשובות מסוימות בעולם המדע.
תכנון ראוי – לא יוביל לליקוי
הדבר בראשון שחשוב לדעת בשלבים של החדר הנקי, הוא שאם משהו יתפקשש בדרך – כנראה שהחדר יהיה פסול לשימוש, לכן חשוב מאוד לשים לב לדקויות הקטנות. כשאתם רוצים לבצע הקמת חדר נקי, תתחילו לתכנן את המערכת הפנימית של החדר, את החומרים ואת אמצעי הבקרה השונים. רק לאחר שתצליחו לחשוב על כל הדברים הללו, תוכלו להגיע לשלב של ההרכבה עצמה.
את ההרכבה מבצע צוות מנוסה ומקצועי
ההרכבה של החדר הנקי אינה פשוטה, ודורשת הרבה מכמה אנשים במקביל. לכן חשוב לבחור צוות שיודע לעבוד יחדיו ולא צוות בטלן שלא עובד. בעבודה עצמה חשוב להשתדל שלא ללכלך שום סנטימטר בתוך החדר משום שהוא חייב להיות נקי. וגם אם הדבר חובה – עובד אחד מלכלך, ועובד אחר מנקה ישר אחריו מבלי להשאיר סימן. בזמן העבודה הזו, העובדים ילבשו מיגון מאוד קפדני שיעזור להם לא ללכלך את החדר הנקי, ולהשאירו סטרילי.
הניקיון תמיד יבוא בסוף
לאחר שהעובדים סיימו להתקין את הכל וכמובן גם לבנות את החדר בצורה מושלמת, מה שנשאר זה לנקות אותו ברמה הכי גבוהה שקיימת. יש למשימה זו חומרים מאוד מיוחדים וכלים ספציפיים לצורך זה. לאחר הניקיון, יהיה תהליך של וולידציה, זהו הליך שיבדוק אם כל הרכיבים שנמצאים בחדר הנקי, מתאימים למטרה שהוא צריך לשרת אותה.
השלבים הללו רק נשמעים פשוטים
השלבים להקמת חדר נקי הם לא פשוטים כלל, ישנם תקנים מאוד נוקשים שאם החדר הנקי לא יעמוד בהם – הוא פשוט יהיה פסול עד שישנו בו את מה שפגום. חשוב מאוד לחשוב מבעוד מועד על החדר הנקי ולתכנן את הזמן שלכם בהתאם לרצון להתקדם עם התכנון שלכם. הקמת חדר נקי דורשת עבודה מייגעת, ועליכם להתכונן מראש.